Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се сваля фар на 156-ца ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се сваля фар на 156-ца ?

Здравейте колеги пробвах с търсачката, но нищо не ми излиза... Та изгоря ми крушката на късите на десния фар
    и понеже не можах да сложа добре щипките на новата викнах един "разбирач" да ги защипе добре... Счупи ми крушката вътре във фара и сега е пълен със стъкла Опитах се да го сваля, някъде от към калника се държи на нещо а ме е страх да го напъна. А също май и бронята пречи. Та ако можете да ми кажете стъпка по стъпка как се сваля ще ви бъда безкрайно благодарен.
    П.П. Ако има и снимков материал ще е чудесно ма ставам вече нахален май...
    Поздрави и мерси предварително.
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Първоначално публикувано от alekstr Покажи съобщение
    Здравейте колеги пробвах с търсачката, но нищо не ми излиза... Та изгоря ми крушката на късите на десния фар
    и понеже не можах да сложа добре щипките на новата викнах един "разбирач" да ги защипе добре... Счупи ми крушката вътре във фара и сега е пълен със стъкла Опитах се да го сваля, някъде от към калника се държи на нещо а ме е страх да го напъна. А също май и бронята пречи. Та ако можете да ми кажете стъпка по стъпка как се сваля ще ви бъда безкрайно благодарен.
    П.П. Ако има и снимков материал ще е чудесно ма ставам вече нахален май...
    Поздрави и мерси предварително.
    Има поне 2 теми по тоя вьпрос.Иначе свалянето е цяло приключение.
    0888515205

Comment

Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
      Има поне 2 теми по тоя вьпрос.Иначе свалянето е цяло приключение.
      Не можах да ги открия ако можеш да ми пратиш линкове към тях ще съм благодарен.

Comment

Не можах да ги открия ако можеш да ми пратиш линкове към тях ще съм благодарен.
        Ето: http://alfa156.net/tech/fr_index.htm.../headlight.htm
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          Мерси много колега. Но това е цяло приключение за новобранец като мен. Не съм сигурен, че ще се справя сам ( трябва канал а аз не разполагам с такъв ). Явно стъклата ще си останат във фара...
          Last edited by alekstr; d.m.y г., 10:11.

Comment

Мерси много колега. Но това е цяло приключение за новобранец като мен. Не съм сигурен, че ще се справя сам ( трябва канал а аз не разполагам с такъв ). Явно стъклата ще си останат във фара...
            Отвий едната капачка! И с прахосмукачката на високите
            обороти и изсмукваш стъклата!Лесно е!Аз 2 пъти съм махал стъкла по-тоя начин.Спестих си приключението
            по разглобяването
            Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Първоначално публикувано от Mapтo Покажи съобщение
              Отвий едната капачка! И с прахосмукачката на високите
              обороти и изсмукваш стъклата!Лесно е!Аз 2 пъти съм махал стъкла по-тоя начин.Спестих си приключението
              по разглобяването
              И аз си помислих за този вариант и със сигурност ще го направя. По зле няма да стане...

Comment

Колеги фаровете се свалят и без да се откача цялата броня и операцията отнема около 15 мин за двата фара.
                За да се отвият двата долни болта може да се бръкне през дупките за халогените като се свалят решетчиците. С обикновено ключе 10 се развиват гайките. И като цяло на мен ми трябваха само права, кръстата отверка и ключе 10 за да ги сваля, даже и болтовете под декоративната решетка се отвиват с еин от размерите права отверка.
                По-трудничката част е да ги извадите след това.
                Трябва да са свалени декоративните решетки отгоре и само болтовете под тях на бронята. Като се натисне малко бронята надолу се вадят фаровете обаче не е много лесно да обясня как да ги издърпате.
                Май е по добре да снимам всички стъпки по свалянето, но в момента колата е на един канал и чака да и сваля картера за да го поправя. Като ми остане някоя свободна минутка ще снимам последователността и ще направя една темичка как да си свалите фаровете за 15 минутки .
                Last edited by juro1; d.m.y г., 12:40.

Comment

Нищо не се получи с прахосмукачката - по големите стъкла останаха вътре само малките се изчистиха. Е за сега така ще карам, а като остане време ще се сваля броня и тн.

Comment

Вземи един шлаух. С отвор например 8 мм. Набий го в пракусмокачката като изолираш да не дърпа въздух покрай него. Пускаш прахосмукачката и пъхаш шлауха във фара. От вакума трябва да залепнат парченцата по шлауха и да ги издърпаш на вън.

Аз така направих когато като махах свещите ми паднаха части от счупената лула в цилиндъра.
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

въобще не е приключение. до горните две гайки се стита лесно а тази която е до калника можеш да я отвиеш много лесно ако свалиш халогена който е на 3 винта. от там бъркаш и отвиваш. не правете от мухата слон. успех колега! ако не успееш обади се ще ти го сваля и после ще го монтираме обратно.
                      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                        въобще не е приключение. до горните две гайки се стита лесно а тази която е до калника можеш да я отвиеш много лесно ако свалиш халогена който е на 3 винта. от там бъркаш и отвиваш. не правете от мухата слон. успех колега! ако не успееш обади се ще ти го сваля и после ще го монтираме обратно.
                        Еееее мноо съм зле как не съм го видял вчера това...
                        А сега почна новата работна седмица и до уикенда цифра време. Е все пак колега ако имаш възможност за идния уикенд ще съм адски благодарен ако можеш да ми помогнеш със свалянето.

Comment

нямаш проблем. само свирни.
                          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                          sprint tropheo
                          155/1.8
                          156/2.0 Selespeed

Comment

Working...
                          X